לשימון התבנית: חמאה + 2 כפות אגוזים קצוצים דק
לעוגה: 7 ביצים מופרדות
1/3 כוס סוכר
2 כפות אגוזים טחונים דק
2 כפות קמח מצה דק
2 כפות אבקת קקאו
1/2 כפית אבקת אפיה
מעט מלח
לקרם הקוקוס: 1 כוס חלב (או מים)
1 כוס סוכר
150 גרם חמאה
200 גרם קוקוס
3 ביצים
לציפוי השוקולד: 50 גר' חמאה
200 גר' שוקולד מריר
1/4 כוס חלב או מים
1-2 כפות ויסקי או ברנדי
לקישוט: קוקוס, או אגוזים גרוסים דק או שוקולד לבן מגורר
הכנה:
1. לחמם תנור לחום בינוני (180 מעלות), לשמן תבנית ולפזר בה
את האגוזים.
2. העוגה: להקציף חלבונים עם סוכר, להקציף חלמונים בקערה
נפרדת ולהוסיף לחלבונים. להוסיף את שאר מרכיבי העוגה ולערבב עד
שהעיסה אחידה. לאפות כ-40 דק'. לצנן בתנור כ-10 דק' עם דלת
פתוחה (העוגה שוקעת קצת במרכז). להוציא מההתנור ולצנן לגמרי.
3. קרם הקוקוס: שמים את כל המרכיבים פרט לביצים בסיר קטן ומביאים
לרתיחה על הגז. להסיר מהכיריים ולצנן כ-5 דק'. לטרוף את הביצים ולהוסיף לקרם, תוך כדי ערבוב. ליצוק על העוגה ולשטח במרית.
4. הציפוי: להמיס את החומרים, לערבב היטב ולמרוח על העוגה.
5. לקשט בקוקוס, אגוזים או שוקולד לבן מגורר.
אפיתי את העוגה בפסח שעבר והיא זכתה להצלחה רבה!
( לא ידוע מקור הכתבה - נשמח לדעת )