עוגת שמנת וריבת חלב

שלח לחבר digg delicious facebook

חומרים לתבנית 28 ס"מ:
2 שמנת חמוצה
4 חלמונים
½ כוס סוכר
4 כפות קורנפלור
4 כפות אינסטנט פודינג וניל
4 חלבונים
¾ כוס סוכר
1 קופסא ריבת חלב
2 שמנת מתוקה
שארית האינסטנט פודינג מהשלב הראשון
¼ כוס חלב
1. מחממים תנור ל 200 מעלות.
2. מערבבים את שמנת החמוצה, החלמונים, הסוכר והפודינג ומניחים בצד.
3. מקציפים את החלבונים עם 3/4 כוס סוכר עד לקבלת קצף יציב. מערבבים עם התערובת הראשונה בתנועות קיפול.
4. אופים בחום של 200 כ – 10 דקות. לאחר מכן מורידים ל 180 מעלות ואופים 30-40 דקות או עד שהעוגה עולה ונסדקת מעט. כשהעוגה מוכנה להפריד אותה מייד מהדפנות ולהשאיר אותה בתנור פתוח להתקרר כחצי שעה. כאשר העוגה קרה מורחים בנדיבות 1/2-3/4 מכמות ריבת החלב.
5. מקציפים את השמנת המתוקה עם שארית הפודינג והחלב עד לקבלת תערובת אחידה ומורחים על העוגה.
6. את ריבת החלב שנותרה להזליף על העוגה בעיגולים (ניתן גם עם שקית רגילה)
ועם קיסם למשוך קווים למרכז.



( לא ידוע מקור הכתבה - נשמח לדעת )
דף הבית >> מתכונים >> מתכוני עוגות לפסח >> עוגת שמנת וריבת חלב