החומרים : 250 גרם גבינת כנען,2 ק"ג תרד (או 2 חב' תרד קפוא),3 ביצים 25 גרם מרגרינה (1/8 חבילה), מעט פירורי לחם או קמח מצה.
אופן ההכנה : לשטוף ולאדות את התרד עד לאידוי כל הנוזלים, להוסיף את הגבינה והביצים ולבחוש.
לשמן תבנית אפיה במעט מרגרינה, לפזר מעט פירורי לחם או קמח מצה, לצקת את עיסת התרד, לפזר מעל פתיתי מרגרינה קשה, ולאפות בתנור בחום בינוני כשעה.
החומרים : ק"ג תרד טרי או חבילת תרד קפוא , (אם משתמשים בתרד טרי רוחצים ומרסקים, אם בתרד קפוא - מפשירים בעוד מועד). 1 בצל גדול קצוץ דק,1 כוס חלב, 3 ביצים,2 כפות קמח, כפית מלח, מעט פלפל שחור טחון, קורט אגוז מוסקט,1 כוס גבינה צהובה מגוררת,1 כף מרגרינה.
אופן ההכנה : מטגנים את הבצל במרגרינה עד שהוא מזהיב. בסיר קטן ממיסים 1 כף מרגרינה מערבבים את הקמח עם החלב. מוסיפים למרגרינה ומבשלים לבלילה מערבבים את כל המצרכים, משמנים תבנית מרובעת או כלי חסין אש. מפזרים בתוכו מעט פירורי לחם, ממלאים בתערוכת ואופים בתנור עד שהפשטידה זהובה למעלה (כחצי שעה) הפשטידה טעימה גם כשהיא קרה.
( לא ידוע מקור הכתבה - נשמח לדעת )