פשטידת אטריות

שלח לחבר digg delicious facebook

פשטידת אטריות (מתוק)

 

החומרים : 2 חבילות אטריות ברוחב 3 מ"מ (מס' 14), מי מלח,5 ביצים,8 כפות סוכר, כפית תמצית וניל, מיץ מחצי לימון, קליפה מלימון שלם,4 כפות ריבת תות,6 כפות צימוקים, 6 תפוחי עץ "גרנד אלכסנדר",100 גרם אגוזים טחונים, 2 כפות שמן, מרגרינה למריחה.

אופן ההכנה : בשלי את האטריות במי מלח, שטפי, סנני הפרידי החלמונים מהחלבונים. הקציפי החלבונים, הוסיפי הסוכר עד שתקבלי קצף לבן וקשה. בחשי החלמונים עם מיץ לימון, קליפת לימון, שמן, וניל, תמצית שקדים.

הוסיפי את הקצף, ערבבי האטריות והצימוקים עם הקציפה. שמני שני כלים מלבניים חסיני אש במרגרינה, הכניסי בכל אחד כרבע מהתערובת, פזרי מחצית הריבה ומחצית האגוזים ותפוחי עץ קלופים וחתוכים לפרוסות דקות, כסי בשאר האטריות. אפי בתנור מחומם מראש, בחום בינוני כשעה, כדאי להגיש חם, אך אפשר גם קר.



( לא ידוע מקור הכתבה - נשמח לדעת )
דף הבית >> מתכונים >> פשטידות >> פשטידת אטריות