מתכון לחרוסת - יוצאי ספרד

שלח לחבר digg delicious facebook

מתכון לחרוסת - יוצאי ספרד

1 ק"ג צימוקים שחורים ללא חרצנים

יש לרחוץ היטב, לשים בסיר, לכסות במים ולבשל כל הזמן תוך כדי בחישה עד שיכפילו את נפחם.

אם יש צורך להוסיף מים אז להוסיף בהדרגה, להיזהר מלהציף אותם.

לאחר מכן לסנן אותם מהמים הנותרים ולא לשפוך אותם אלא לשמור.

בעזרת מקל-בלנדר למעוך הכל היטב לצקת מעט מהנוזלים ולשים על אש נמוכה מאוד ולבשל תוך בחישה מתמדת ולהקפיד שלא יחרכך בתחתית.

זמן הבישול הינו כשעה-שעה וחצי וליתר דיוק עד שזה מצטמצם בכשליש ונהיה כמו ריבה למריחה.

לקראת סוף הבישול לטעום ואם לא מספיק מתוק להוסיף סוכר לפי הטעם + 2-3 שקיות סוכר וניל, להביא לבישול קצר ולכבות.

לאחר הצינון לשמור במקרר.

להגשה יש לפזר מעל אגוזים/שקדים גרוסים ולהגיש.

 



( לא ידוע מקור הכתבה - נשמח לדעת )
דף הבית >> מתכונים >> חרוסת לפסח >> מתכון לחרוסת - יוצאי ספרד