החומרים: 1 כרובית,50 גרם חמאה, 3 כפות קמח, ¼ 1 כוסות חלב, כוס גבינה צהובה מגוררת, מלח פלפל לפי הטעם.
אופן ההכנה: בשלי את הכרובית במי מלח רותחים עד שתתרכך, סנני, הפרידי את הכרובית לפרחים וערכי בתבנית אפיה.
המסי את החמאה במחבת, הוסיפי את הקמח תוך בחישה ובשלי על אש קטנה כשתי דקות, הסירי מעל האש והוסיפי את החלב תוך בחישה מתמדת, החזירי את המחבת לאש ובשלי תוך בחישה עד שהרוטב מסמיך. הסירי מעל האש והוסיפי לרוטב שני שלישים מכמות הגבינה , תבלי במלח ופלפל, בחשי היטב, צקי את הרוטב על הכרובית שבתבנית.
זרי מלמעלה את יתרת הגבינה, הכניסי את הכרובית לתנור חם למשך 10 דקות. הגישי מיד.
( לא ידוע מקור הכתבה - נשמח לדעת )