רכיבים:
לעוגה עצמה:
5 ביצים
1-1/2 כוס סוכר
3 כפות קקאו
1/4 כוס שמן
1 כוס קמח אסם
1מעדן הגולן
לגנאש שוקולד:
2 שמנת מתוקה
2-3 שוקולד מריר גדול
אופן הכנה:
העוגה:
להפריד חלבונים ולהקציף עם סוכר
לערבל את החלמונים, הקקאו, השמן, הקמח ומעדן הגולן לתערובת אחידה, לקפל פנימה את החלבונים בעדינות, להעביר לתבנית קפיצית מס' 26 ולאפות בחום בינוני עד שקיסם יוצא נקי ממרכז העוגה. (בערך 40 דקות). לצנן את העוגה.
הגנאש:
להרתיח את השמנת המתוקה, להוריד מהאש ולהוסיף את השוקולד המריר. לערבב עד שהשוקולד נמס לחלוטין ומתקבלת תערובת שוקולד חלקה ונוזלית קצת.
למזוג את הציפוי על העוגה בעודו חם.
לשמור את העוגה במקרר ולחמם פרוסות בודדות מייד לפני ההגשה.
מומלץ להגיש עם גלידת וניל או קצפת.
מקור המתכון:
ענבל ברנר
( לא ידוע מקור הכתבה - נשמח לדעת )