עוגת גבינת שמנת ושוקולד אלוהית
רכיבים:
לתחתית:
200 גר' עוגיות חמאה מרוסקות
70 גר' חמאה מומסת
2 כפות קקאו
למלית:
500 גר' גבינת שמנת
3 ביצים
2 כפות קורנפלור
גרגרים ממקל וניל אחד
1 גביע שמנת חמוצה
1 כוס סוכר
100 גר' שוקולד מריר, שבור לקוביות
לציפוי:
200 גר' שוקולד מריר
1 מיכל שמנת מתוקה
אופן הכנה:
מערבים את פירורי העוגיות עם החמאה והקקאו. מהדקים לתוך תבנית אפייה.
מערבבים את כל חומרי המלית עד לקבלת עיסה אחידה.
יוצקים את הבלילה עד ½ מגובה התבנית, מפזרים את קוביות השוקולד ויוצקים את החצי השני.
אופים כ-40 דקות בחום של 160 מעלות. מצננים.
לציפוי- מרתיחים את השמנת ויוצקים אותה על השוקולד. מערבבים ויוצקים על העוגה הקרה.
הערות:
ניתן להחליף את השוקולד המריר בשוקולד חלב או שוקולד לבן
אם רוצים לקבל עוגת גבינה אוורירית יותר- ניתן להקציף את הביצים לקצף, ולקפלן לתוך העיסה בנפרד.
מקור המתכון:
השף אורן גירון
( לא ידוע מקור הכתבה - נשמח לדעת )