רכיבים:
חומרים
250 גר´ קמח
60 גר´ קקאו בלגי כהה
80 גר´ ברס
70 גר´ אבקת סוכר
170 גר´ חמאה
3 חלמונים
למלית:
300 גר´ שוקולד מריר לפחות 635 מוצקי קקאו
300 מ"ל שמנת מתוקה
100 גר´ ממרח פרלין
50 מ"ל ברנדי
100 גר´ ברס
אגוזי לוז לקישוט
200 גר´ סוכר קרמל
אופן הכנה:
מכינים את הבצק במערבל מערבבים יחד את החמאה והסוכר מוסיפים את הקמח הביצים ומעבדים עד לקבלת בצק אחיד עוטפים בניילון נצמד ומצננים במקרר במשך 20 דק´
משטחים את הבצק על תבנית פאי בקוטר 28 ס"מ ומכניסים למקרר ל1/4 שעה נוספת מניחים על הבצק נילון נצמד שיכסה את כולו ועוד קצת עליו מניחים חופן שעועית יבשה חומוס או כל קטניה אחרת אופים בצנור שחומם מראש ל 180 מעלות במשך 20 דק´ מסירים את המשקולת ואופים עוד 13 דק´
המילוי:
מרתיחים את השמנת יוצקים על השוקולד מוסיפים ברנדי וממרח פרלין מפזרים אגוזי ברס על קלתית הבצק יוצקים מעל את גנאש השוקולד ומקררים .
מכינים את הקישוט מכינים מהסוכר קרמל בעדינות טובלים את אגוזי הלוז בקרמל ומניחים על נייר סיליקון לקירור
מיתרת הקרמל יוצרים קישוט
מקשטים את הטארט באגוזים המקורמלים ובקישוט הקרמל ומגישים
הערות:
ניתן לפזר פירות יער טריים לתחתית הבצק טרם יציקת המלית
מקור המתכון:
אורן גירון
( לא ידוע מקור הכתבה - נשמח לדעת )