מתכון: טראפלס שוקולד לבן

שלח לחבר digg delicious facebook

 

 

מתכון: טראפלס שוקולד לבן

 

רכיבים:

300 גרם שוקולד לבן קצוץ דק מאד

6 כפות שמנת לקצפת

1 כף חמאה בטמפרטורת החדר

2 כפות ברנדי משובח בטעם פירות או רגיל

 

לציפוי שוקולד לבן:

400 גרם  שוקולד לבן קצוץ דק מאד

חתיכות קטנות של סיגליות מסוכרות (להשיג ב"מר קייק" בנתניה ו"גרובשטיין" בתל-אביב) או שקדים קלויים וקצוצים דק

 

אופן הכנה:

שמים את השוקולד בקערה חסינת חום.

מחממים את השמנת בסיר קטן על להבה בינונית ובוחשים עש שהשמנת מגיעה לרתיחה מלאה.

יוצקים את השמנת על השוקולד בבת אחת ובוחשים היטב עד שהשוקולד נמס והתערובת חלקה. אם השוקולד לא נמס לגמרי - מציבים את הקערה מעל סיר עם מים  חמים מעל להבה נמוכה ובוחשים בעדינות במטרף ידני.

מוסיפים את החמאה ובוחשים עד להמסה מלאה וערבוב אחיד בתערובת השוקולד.

מוסיפים את הברנדי בהדרגה ותוך בחישה. מגרדים את דופנות הקערה במרית, מכסים במעטפת פלסטיק ומקררים 3 שעות לפחות עד שיתקשה.

 

מרפדים שני מגשים בנניר אפייה או שעווה. בעזרת 2 כפיות צרים מהתערובת תלוליות ועורכים אותן במרחק 2 סמ זו מזו. מקררים שוב כשעה.

 

מוציאים מהמקרר ומגלגלים את התלויות בעזרת הידיים לכדורים. מחזירים למגשים ומקררים שוב לפחות שעה.

 

לציפוי: ממיסים את השוקולד בקערה מעל סיר עם מים חמים ותוך כדי ערבוב עד להמסה מלאה. מכבים את האש.

 

מוציאים את כדורי השוקולד מהמקרר ובעזרת מכשיר טבילה מיוחד או באצבעות טובלים כל כדור בשוקולד הנמס ומניחים על המגש. מניחים מיד חתיכת סיגלית מסוכרת על כל כדור או טובלים בשקדים קצוצים ומצפים את הכדורים.

 

משהים את הכדורים שיתקשו בטמפרטורת החדר או מקררים 10 דקות.

 

הערות:

 

 

מקור המתכון:

שוקולד-פיי לוי

 

הופק על-ידי תוכנת מטעמים 2001 גרסה 1.1.2




( לא ידוע מקור הכתבה - נשמח לדעת )
דף הבית >> מתכונים >> מתכוני שוקולד >> מתכון: טראפלס שוקולד לבן