מתכון: טראפלס שוקולד-מוקה
מתכון: טראפלס שוקולד-מוקה
רכיבים:
340 גרם שוקולד מריר
230 גרם שוקולד חלב
300 מ"ל שמנת מתוקה
1/2 1 כפות אבקת אספרסו א קפה נמס
2 כפות ליקר קפה
4 כפות אבקת קקאו
אופן הכנה:
ממיסים את 2 סוגי הוקולד. בסיר אחר מביאים את השמנת לרתיחה ומסירים מהאש.
ממיסים אבקת קפה ב-3 כפות מהשמנת החמה, מערבבים ומחזירים לסיר השמנת. בוחשים.
שופכים את קרם השמנת לתוך השוקולד המומס ומערבבים היטב בעזרת מטרפת ידנית או כף עץ, עד לקבלת תערובת אחידה. כשהתערובת מתקררת מעט מוסיפים את ליקר הקפה ומערבבים.
מקררים את התערובת במקרר עד שהיא מתקשה- בערך שעה וחצי.
מעבירים לשק זילוף ומזלפים מעל נייר פרגמנט טיפות/ כדורים בקוטר של 1/2 2 ס"מ.
מכסים בניילון נצמד ומקררים במקפיא למשך הלילה.
מאבקים ידיים באבקת קקאו ויוצרים כדורים. ניתן לגלגל באבקת קקאו, שבבי שוקולד, אגוזים קצוצים או קוקוס.
אם רוצים להשקיע ניתן להחזיר את הטראפלס לפריזר לשעתיים נוספות, ולהמיס שוקולד מריר לציפוי.
הערות:
ניתן לשמור טראפלס במקרר למשך חודש או במקפא למשך חודשיים. (עטופים מס' פעמים בנייר אלומיניום, למינעת ספיגת ריחות).
מקור המתכון:
מיכל להב
הופק על-ידי תוכנת מטעמים 2001 גרסה 1.1.2
( לא ידוע מקור הכתבה - נשמח לדעת )