מתכון: פירמידת מוס שוקולד וויסקי וטראפלס, על השולחן
מתכון: פירמידת מוס שוקולד וויסקי וטראפלס, על השולחן
רכיבים:
לטראפלס:
150 מ"ל שמנת מתוקה
300 גרם שוקולד מריר
50 גרם חמאה
למוס:
400 מ"ל שמנת מתוקה
60 גרם סוכר
4 חלמונים
20 מ"ל וויסקי
180 גרם שוקולד חלב מומס.
לטורט: (26 ס"מ)
6 ביצים
120 גרם סוכר
180 גרם קמח
20 גרם אבקת קקאו
אופן הכנה:
מחממים תנור 165 מעלות
בקערה מקציפים ביצים וסוכר לקצף יציב.
בקערה נפרדת מערבבים קמח וקקאו, ובתנועות קיפול מוסיפים לקצף הביצים.
משמנים תבנית, יוצקים את התערובת ואופים כ- 14 דקות (עד שקיסם יוצא יבש) ומצננים מעט את הטורט.
פורסים פרוסה בעובי 1 ס"מ מקוטר העוגה, וחותכים אותה למרובעים בגודל תחתית הפירמידה (אם יש כלים אישיים בפורמט פירמידה) או בצורת עיגולים בקוטר קוקוטים אישיים.
ההכנת הטרפלס:
בסיר מרתיחים שמנת. מוסיפים שוקולד וחמאה ומערבבים היטב עד שנמס. שמים במקרר לשעתיים.
יוצרים כדורים קטנים בעזרת כף פריזייאן או סקופר ושומרים במקרר.
ההכנהת המוס
במיקסר מקציפים שמנת ולאחר מספר שניות מוסיפים סוכר. מקציפים עד לקבלת קצפת יציבה.
בקערה נפרדת מקציפים חלמונים עם וויסקי.
בתנועות קיפול ובהדרגה מוסיפים את הקצפת לשוקולד המומס, ואת החלמונים המוקצפים לתערובת השוקולד והקצפת.
הרכבת המנה:
ממלאים עד חצי מגובה התבנית (פירמידה או קוקוט) במוס. שמים טראפל על המוס וממלאים ביתרת המוס. על המוס מניחים פרוסת טורט ומעבירים למקפיא ל- 4 שעות.
מוציאים מההקפאה, הופכים את המוס על צלחת ומפשירים כשעתיים במקרר. ומגישים.
הערות:
לנסות
מקור המתכון:הופק על-ידי תוכנת מטעמים 2001 גרסה 1.1.2
( לא ידוע מקור הכתבה - נשמח לדעת )