מתכון: טראפלס שוקולד ותפוזים
מתכון: טראפלס שוקולד ותפוזים
רכיבים:
100 גר' חמאה, בקוביות.
110 מ"ל שמנת מתוקה
350 גר' שוקולד מריר טוב!!!
2 חלמונים של ביצה מס' 2 (אני לא מקפידה על המס')
1/2 קליפת תפוז מגוררת דק
2 קליפות ליים מגוררות דק
6 כפות ליקר גראנד מרנייה או קואטרו או קירסאו
אבקת קקאו לציפוי
אופן הכנה:
מעל אש קטנה, לחמם את השמנת המתוקה והחמאה, עד שהחמאה נמסה, והשמנת מבעבעת ליד הדפנות. להוריד מהאש, ומיד לשפוך פנימה את קוביות השוקולד. לכסות במכסה, ולהשאיר שתי דקות עד שנמס.
לערבב במיקסר ידני עד לקבלת עיסה חומה ומבריקה. תוך ערבוב להוסיף חלמונים, קליפות תפוז ןליים, וליקר.
לקרר שמונה שעות בחלק הקר של המקרר.
ליצור כדורים קטנים (אני דוקא אוהבת שהם לא כדורים מושלמים, אלא גושים עם בליטות, כמו אבנים שבורות.
לגלגל באבקת קקאו מנופה.
הערות:
מקור המתכון:
ענת סקילי
הופק על-ידי תוכנת מטעמים 2001 גרסה 1.1.2
( לא ידוע מקור הכתבה - נשמח לדעת )