חמין פגזים
המצרכים
חצי קילו בשר בקר טחון
רבע קילו חזה עוף טחון
כוס וחצי אורז ארוך
תפוחי אדמה כמספר הסועדים
ביצים קשות כמספר הסועדים
נתח קטן של בשר צלי, או בשר לחמין, או אפילו סטייק 1 גדול - משהו כמו 200 גרם, לא יותר.
50 גרם מרגרינה
מלח, פלפל, כורכום
קופסה קטנה של רסק עגבניות
בצל אחד בינוני קצוץ דק
3 שיני שום
ל את כל מרכיבי החמין, מטגנים במעט שמן את הבצל הקצוץ
קוצצים את שיני השום ומוסיפים אל הבצל המיטגן בסיר
כשהבצל רק מזהיב מעט, מוסיפים מים, כדי שני שליש מגובה הסיר
מוסיפים את רסק העגבניות שנותר, וכן מלח פלפל וכורכום
אני לא משתמשת באבקת מרק, אבל מי שכן - מוזמן להוסיף קצת
מוסיפים את תפוחי האדמה לסיר, ונותנים קצת לרתוח
מכינים את הכדורים:
לוקחים ביד חופן מעיסת האורז והבשר, בערך בגודל ביצה
משטחים מעט ביד, שמים בתוכה קוביית מרגרינה וקוביית בשר, וסוגרים לכדור המכסה את המילוי
מכניסים את הכדורים לסיר הרותח, אחד אחד. משתדלים לא לשבור את הרתיחה
אחרי שכל הכדורים בסיר , טועמים את המרק ומתקנים את הטעמים, בעיקר אם צריך מלח
מוסיפים את הביצים (יש המעדיפים לשלוק אותן לפני כן בסיר נפרד, אבל אין חובה )
מנמיכים קצת את הלהבה ונותנים להתבשל כחצי שעה בבעבוע איטי
מחממים תנור ל - 180 מעלות
מכניסים את הסיר לתנור
לאחר כחצי שעה מנמיכים את חום התנור ל - 130 בערך
ושוכחים מהתבשיל במשך כל הלילה, עד למחרת ...
בבוקר, רק מוודאים שיש מספיק רוטב מעל הכדורים שבינתיים תפחו וגדלו. הם לא צריכים 'לשחות' בתוך מרק, אבל בהחלט רצוי שיהיו רטובים כדבעי.
( לא ידוע מקור הכתבה - נשמח לדעת )