חמין אורז וחומוס

שלח לחבר digg delicious facebook

חמין אורז וחומוס

המצרכים
1 ק"ג בשר טוב לחמין, חתוך לקוביות
2 כוסות, גרגרי חומוס גדולים (זן ספרדי קוראים לו כמדומני, הגרגרים גדולים ובצבע לבנבן)
2 כוסות אורז ארוך
2 -3 תפוחי אדמה פרוסים לפרוסות
ביצים כמספר הסועדים
4-5 שיני שום קצוצות
מלח, פלפל, כורכום או חוואייג'
שמן


אופן ההכנה

משרים את החומוס לילה לפני הבישול.
מקלפים ומבקעים אותם כפי שתואר לעיל, או בכל שיטה אחרת שתמציאו
מטגנים את נתחי הבשר בשמן במחבת
כשהבשר מושחם היטב מכל צדדיו, מוסיפים את השום הקצוץ, ומטגנים מעט עד שיזהיב
מפסיקים את טיגון השום על ידי הסרת המחבת מהאש והוספת חצי כוס מים, כדי שהשום לא ייחרך
בסיר שוטפים את האורז, מכסים במים ומעט מלח ומביאים לרתיחה מבשלים על אש גבוהה עד בינונית כעשר דקות, עד שהאורז חצי מבושל
מוציאים את האורז למסננת לנקז את הנוזלים
לסיר שהתפנה יוצקים שמן ומסדרים על התחתית את פרוסות תפוחי האדמה
מעליהן מסדרים את הבשר והשום, כולל הנוזלים שבמחבת
מערבבים את האורז החצי מבושל עם גרגרי החומוס החצויים
ממליחים, מפלפלים ומוסיפים כפית שלמה של כורכום או חוואייג'. התבשיל צריך לצאת צהבהב.
שופכים את האורז והחומוס מעל הבשר
מוסיפים כוס אחת של מים
מביאים לרתיחה חזקה ומניחים לבעבע חזק עד שכמעט כל הנוזלים נעלמים, כעשר דקות
מחממים תנור ל - 150 מעלות, מכניסים את הסיר, וכעבור כחצי שעה מנמיכים ל - 100-120 מעלות
מבשלים כך כל הלילה

את הביצים שולקים בסיר קטן נפרד, ומניחים אותו על יד, או על, סיר החמין בתנור

בשבת בבוקר בודקים מה שלום החמין ואיך עבר עליו הלילה. אם הוא צמא, אפשר להשקות אותו בכמה כפות מים. אם הוא לא נראה חרוך וצועק לשמיים שיתנו לו מים, אז כדאי לוותר. עדיף שיהיה טיפה יבש מאשר טיפה רטוב, לא אמורה להיות רטיבות בחמין הזה. האורז והחומוס צריכים לצאת עשויים 'אחד אחד', תפוחי האדמה בתחתית שחומים והבשר רך אבל יבש, ללא רוטב.

כמובן שגם כאן הולך עם זה מצוין הסלט של סבא יעקב..





( לא ידוע מקור הכתבה - נשמח לדעת )
דף הבית >> מתכונים >> סוגי החמין >> חמין אורז וחומוס