30 מ"ל מים חמים (לא רותחים)
7.5 גרם לאספרסו, טחון דק.
מעבירים את המים בלחץ דרך הקפה.
המים חולטים את הקפה ויוצרים תמצית חזקה הנקראת בשם – אספרסו.
60 מ"ל ( חצי ספל) מים חמים (לא רותחים).
15 גרם קפה לאספרסו טחון דק.
באותה פעולה כמו לאספרסו הקצר אך במידה כפולה.
חוזק התמצית זהה לאספרסו הקצר.
30 מ"ל מים חמים (לא רותחים).
7.5 גרם קפה לאספרסו טחון דק.
30 מ"ל נוספים של מים חמים.
מכינים אספרסו קצר. מדללים במעט מים חמים נוספים לקבלת משקה פחות חזק.
אספרסו קצר.
מעט חלב חם.
מכתימים את האספרסו בטיפת חלב חם ( אפשר מוקצף).
בסיר קטן מרתיחים שלוש כוסות מים ומוסיפים שש כפיות סוכר. כאשר המים רותחים מורידים מהאש, נותנים למים להירגע מעט מוסיפים להם שלוש כפות קפה גדושות וארומטיות מערבבים היטב עד לשבירת כל הגושים. מחזירים לאש לרגעים ספורים, עד שמתחילים לראות סימנים מוקדמים של רתיחה רגע לפני שהמים עולים, מורידים מהאש ומוזגים לספלונים .
( לא ידוע מקור הכתבה - נשמח לדעת )