- במקום להמתיק את המים, מכניסים קוביית סוכר לפה ולוגמים את הקפה .
- קפה ערבי (קהווה): מוסיפים מעט הל טחון לפני רתיחת המים .
- תימני : מוסיפים טיפת ג'ינג'ר טחון לפני רתיחת המים .
- אלג'ירי : מוסיפים כמה טיפות של מי ורדים אחרי הרתיחה .
- טוניסי : מוסיפים כמה טיפות של תפרחת תפוזים אחרי הרתיחה ולא מוסיפים סוכר .
מנת אספרסו קצר.
חלב.
את החלב מחממים ומקציפים עד שמתקבל מרקם שמנתי. מוזגים אותו על האספרסו בכוס קטנה.
- מים חמים (לא רותחים).
מכניסים כף קפה טחון לפילטר (10 גרם לכל כוס מים -180 מ"ל).
מוזגים את המים לפלנג'ר בכמות הנכונה.
מנת אספרסו קצר
חלב
מכינים הכל כמו בקפוצ'ינו אבל מוסיפים יותר חלב מוקצף יחסית לקפה. (מתקבל משקה יותר עדין).
מנת אספרסו קצר.
חלב.
מקציפים את החלב ומוזגים לכוס גבוהה.
מוזגים חלק מהאספרסו מעל החלב רק בשביל ליצור כתם ( משקה עדין).
( לא ידוע מקור הכתבה - נשמח לדעת )