קפוצ'ינו

שלח לחבר digg delicious facebook

מנת אספרסו כפולה

מנת בייליס (אייריש קרים) לפי הטעם

חלב מוקצף היטב

ספל זכוכית עם ידית בנפח 250 מ"ל

קליפת תפוז מגוררת

 

מוזגים את האספרסו לספל, מוסיפים את הבייליס. מעל שניהם מוזגים את החלב המוקצף בתנועות עולות ויורדות עד שמתקבלת כיפה מעל שפתי הספל. מפזרים מעט קליפת תפוז מלמעלה ומתענגים.

 

WHITE RUSSIA

לשייקר מוסיפים שלוש קוביות קרח מנת ליקר קפה (כהלואה) מעט חלב סוגרים את השייקר ומערבבים עד שמפסיקים לשמוע את הקרח מוזגים לכוסיות יין קטנות ומחלקים . מקשיבים לצקצוקים .

 

שוקוצ'ינו כהלכתו (ל-16 כוסות)

8 כוסות קפה חזק (2 כפות קפה טחון לכוס, עדיף ברזיל)

מאג וחצי אבקת קקאו מאיכות מעולה

1 מאג ברנדי

 

מחממים הכל בסיר קטן, תוך כדי ערבוב, עד רגע לפני הרתיחה

מוזגים מיד לספלונים ו... נהנים .

 

קפה פירות

פטל טרי, חתוך

פרוסות תפוז טרי

וודקה

קפה חזק מצונן

יין לבן מבעבע, מקורר

קיווי, מקולף ופרוס

 

את הפטל ופלחי התפוז מניחים בכוס ברנדי מעל מזליפים שתי כפות וודקה ומכסים בקפה. מערבבים לשחרור הטעמים. מעל מוזגים מעט יין ופרוסה או שתיים של קיווי .





( לא ידוע מקור הכתבה - נשמח לדעת )