שלח לחבר digg delicious facebook

4 כפיות שיקוי "קינג  ונילה"

4 כפיות שיקוי "אייריש קרים"

חצי ספלון אספרסו קצר

כוס חלב מוקצף.

 

מוסיפים לכד את הסירופ והחלב. מקציפים עד שחם. מוזגים לתוך כוס זכוכית גדולה. את האספרסו מוזגים  דרך הכוס ומפזרים  מעט פירורי שוקולד. מטפטפים כמה טיפות של סירופ "קינג ונילה" מעל.

 

*** מתכונים מיוחדים עם קפה:

פונץ' נוק אאוט (כעשר מנות)

(קפה-אייריש קרים-שוקו)

8 כוסות עם גלידת שוקולד טובה

4 כוסות של קוביות קרח העשויות מקפה

כוס ליקר אייריש קרים מקורר

½ כוס רום מקורר

קצפת

פירורי שוקולד לקישוט

 

לבלנדר טוב מכניסים :

שתי כוסות גלידה

כוס אחת קוביות קרח

¼ כוס אייריש קרים

מערבלים עד שהכל אחיד ומוזגים לקערת פונץ' חוזרים על התהליך 3 פעמים נוספות, ולבסוף זורים על הכל רום קצפת ופירורי שוקולד .

 

ציפוי לעוגה מרום וקפה

6 כפות חמאה רכה

4 כוסות אבקת סוכר

1 כפית תמצית וניל

6-5 כפות קפה חזק ( שחור \ פילטר)

1 כף רום

4-3 כפות פולי קפה שלמים קלויים כהה

 

מערבבים היטב במערבל את החמאה והסוכר מוסיפים את הקפה ותמצית הוניל לדילול ממשיכים לערבב מעט לפני שהתערובת הופכת סמיכה שוב, מוסיפים את הרום כל עוגה בחושה הכי פשוטה שיש תקבל טעם נהדר בציפוי זה לאחר הציפוי, זורים מעל פולי קפה שלמים. שווה .





( לא ידוע מקור הכתבה - נשמח לדעת )