המרכיבים (ל-6 מנות)
1 כוס בורגול גס (בורגול חיטה מבושלת וגרוסה) 1 כוס גרגרי חומוס שהושרו לילה במים ובושלו עד ריכוך
מלח
פלפל
1 כף פפריקה מתוקה
1/2 כוס שמן
1 בצל גדול קצוץ דק
אופן ההכנה:
- שוטפים את הבורגול ומשרים במים פושרים למשך חצי שעה ומסננים.
- מטגנים את הבצל מוסיפים את הפפריקה, הפלפל שחור, המלח וגרגירי החומוס. מטגנים הכל יחד כדקה.
- מוסיפים כוס מים, מביאים לרתיחה ומוסיפים את הבורגול.
- מעבירים ללהבה הכי נמוכה שיש עד שכל המים נספגים והבורגול יוצא אחד אחד כמו אורז.
- מידי פעם מערבבים טועמים ומשפרים תיבול פלפל ומלח לפי הטעם.
( לא ידוע מקור הכתבה - נשמח לדעת )