המרכיבים (ל-6 מנות)
למילוי:
500 גרם בשר בקר טחון גס או חתוך דק 2 בצלים קצוצים דק
1/2 כוס שמן
1 כוס פטרוזיליה קצוצה
פלפל שחור
מלח
פפריקה מתוקה
לבצק:
2 וחצי כוסות סולת 1/2 כוס מים
1/2 כפית מלח
למרק:
1/4 כוס שמן 8 כוסות מים
מיץ מלימון גדול
4 כפות גדושות רסק עגבניות
מלח
2-3 ענפי סלרי חתוכים לרצועות
2-3 ענפי מנגולד חתוכים לרצועות
בטטה גדולה חתוכה לקוביות או לעיגולים בעובי 2 ס"מ
אופן ההכנה: - המילוי: מאדים את הבשר על להבה קטנה עד שהבשר מתרכך ומאבד נוזלים.
- מטגנים את הבצל ומוסיפים את הבשר שהתרכך וממשיכים לטגן כ 2 דקות תוך הוספת פלפל שחור, פפריקה מתוקה מלח ופטרוזיליה.
- מורידים מהאש ומצננים (התערובת צריכה להצטנן לחלוטין).
- המרק: מטגנים בסיר את רסק העגבניות ברבע כוס שמן מוספים 8 כוסות מים, גבעולי סלרי ומנגולד ומביאים לרתיחה.
- מוסיפים את הבטטה ומבשלים עד שהירקות מתרככים (המרק צריך להשאר על האש עד שמכניסים אליו את הקובות).
- הקובה: לשים את הסולת, המלח והמים לעיסה רכה.
- יוצרים 30 כדורים ומניחים על מגש.
- יוצרים בתוך כל כדור גומה עם אצבע רטובה במים לצורת קן ציפורים.
- ממלאים במילוי תוך כדי דחיסה וסוגרים היטב. מהדקים לכדור ומניחים על המגש.
- כשכל הכדורים מלאים במילוי מוסיפים אותם בעדינות אחד אחד למרק, כדי לא לקרר את הנוזל וכדי שלא יתפרקו.
- מביאים את המרק לרתיחה קלה, מערבבים ומעבירים לאש קטנה למשך 20 דקות נוספות.
- ניתן לשפר התיבול על פי הצורך ולהוסיף מיץ לימון.
( לא ידוע מקור הכתבה - נשמח לדעת )