קציצות עוף בבמיה ועגבניות
המרכיבים:
לקציציות:
1/2 קילו בשר עוף טחון
1 כוס פטרוזיליה קצוצה
בצל קצוץ דק
מלח
פלפל שחור
שמן בהתאם גודל המחבת
לרוטב:
בצל גדול קצוץ גס
שקית במיה קפואה (בעונה במיה טרייה)
4 עגבניות אדומות קצוצות לקוביות
מלח
פפריקה מתוקה
1 כוס מים
אופציה: ניתן להוסיף כף רסק עגבניות בשביל הצבע
אופן ההכנה:
- הקציצות: לשים את כל החומרים בתוך קערה ומניחים לחצי שעה לנוח.
- יוצרים כדורים קטנים ומטגנים בשמן לא עמוק (מחצית גובה הקציצה).
- מוצאים את הקציצות אחרי שהם מלבינות.
- הרוטב: מטגנים בסיר שטוח את הבצל עד שהוא מזהיב.
- מוסיפים את העגבניות, המלח והפפריקה מתוקה וממשיכים לטגן מספר דקות עד שהעגבניות רכות.
- מוסיפים את המים ומביאים לרתיחה.
- מפשירים ושוטפים את הבמיה ומוסיפים לסיר.
- אחרי רתיחה קצרה מוספים את הקציצות, מכסים את הסיר ומנמיכים את האש.
- מבשלים על להבה נמוכה למשך 20 דקות.
( לא ידוע מקור הכתבה - נשמח לדעת )