המרכיבים:
60 עלי גפן טריים או משומרים
למילוי:
2 כוסות אורז עגול שטוף
1/2 כוס פטרוזיליה קצוצה דק
1/2 כוס שמיר קצוץ דק
בצל גדול קצוץ דק
1/4 כוס שמן
עגבניה אדומה חתוכה לקוביות קטנות או כף רסק עגבניות
מלח
פלפל שחור
פפריקה מתוקה
לרוטב:
חצי כוס מיץ לימון 1/4 כוס שמן
כפית מלח
פלפל
רצועות סלרי, בצל ופלפל אדום
אופן ההכנה:
- אם משתמשים בעלי גפן משומרים יש להשרותם חצי שעה במים חמים להוצאת המליחות. אם משתמשים בעלי גפן טריים יש לשטוף אותם ולחלוט 2 דקות במים רותחים.
- מרפדים סיר בינוני בגבעולי סלרי, ברצועות פלפל ובצל ומניחים בצד.
- המילוי: מערבבים את חומרי המילוי בקערה.
- מניחים עלה גפן שצידו המבריק כלפי מטה. מניחים כפית מילוי ומגלגלים לצורת סיגר מכוון הגבעול, תוך הכנסת השוליים פנימה בגלגול הדוק.
- מסדרים את עלי הגפן בשכבות בסיר.
- מוסיפים מים, רבע כוס שמן וחצי כוס מיץ לימון עד לגובה העלים. מכסים בשאריות עלי הגפן ומניחים צלחת על הסיר תוך דחיסת העלים קלות.
- מבשלים עד לרתיחה. ממשיכים לבשל על להבה נמוכה כשעה ומידי פעם מחזירים את הנוזלים אשר הצטברו בצלחת לסיר.
הצעות:
- אפשר להוסיף למילוי בשר טחון מעוף, בקר או כבש וצנוברים.
- באותו המילוי ניתן למלא גם עלי כרוב או בצל אותם שולקים במים רותחים עד לריכוך קל. מפרידים את השכבות של הבצל או עלי הכרוב וממלאים באותה תערובת. ניתן לבשל את שלושת סוגי הממולאים באותו סיר.
( לא ידוע מקור הכתבה - נשמח לדעת )