ירקות כבושים בסגנון כורדי
המרכיבים:
2 גזרים שטופים קלופים ופרוסים לרצועות או עיגולים 1/2 כרוב פרוס
3 פלפלים (אדום, צהוב, ירוק) פרוסים לרצועות
פרחי כרובית
3-4 עלי דפנה
פלפל אנגלי
4 כוסות מים 2 כוסות חומץ
1/2 1 כפות מלח
1 כף גדושה בהרת לחמוצים (להשיג בחנויות תבלינים)
אופן ההכנה:
- מרתיחים את המים, החומץ והמלח. מוסיפים את הבהרת ויתר התבלינים ומערבבים.
- מוסיפים את גזר והפלפל ואחרי רתיחה קצרה מוסיפים את הכרוב והכרובית.
- מערבבים את כל הירקות ומבשלים למשך 2 דקות.
- מכבים את האש ומכסים את הסיר.
- אחרי שהתערבות הצטננה לחלוטין מעבירים לכלי סגור (פלסטיק או זכוכית).
( לא ידוע מקור הכתבה - נשמח לדעת )