טורט מנגו ואגוזים.
המצרכים הדרושים: 8-12 חתיכות.
¼ כוס סוכר חום 1/3 כוס קמח מצה
1 כפית ג'ינג'ר טחון ¾ כוס סוכר
½ עד 1 כפית מיץ לימון ½ כפית וניל
3 מנגו ½ כפית לימון מגורד
1 כוס שקדים קלופים שלמים 3 חלבוני ביצה
אופן ההכנה:
- יש לחמם מראש את התנור לחום 175f. לשמן קלות תבנית אפיה עגולה 9 אינץ'.
- את הסוכר, הג'ינג'ר, ומיץ הלימון יש לחמם בסיר קטן על אש נמוכה, תוך ערבוב עד שהסוכר נמס ואז להסיר מהאש.
- את המנגו יש לקלף ולחתוך לחתיכות בעובי של כ ס"מ ולהניח על תערובת הסוכר שבתבנית במעגל.
להניח שוב על האש למשך כ- 8 דקות. להוריד מהאש ולהניח בצד.
- את השקדים לטחון במעבד מזון עד לקבלת מחית.
יש להוסיף את קמח המצה, הסוכר, הווניל, והלימון ולערבל עד לקבלת תערובת אחידה.
- בקערה נפרדת יש להקציף את הביצים ולהוסיף למעבד המזון ולערבל עד לקבלת תערובת אחידה.
- את תערובת השקדים יש לפזר בזהירות על גבי חתיכות המנגו.
- יש לאפות למשך כ- 30 דקות עד לקבלת ציפוי חום בצדדים. להשאיר במחבת לקירור למשך 20 דקות.
לחתוך עם סכין לאורך הקצוות על מנת לשחרר ולהעביר לצלחת עוגה. יש לקרר לחלוטין לפני ההגשה.
( לא ידוע מקור הכתבה - נשמח לדעת )