כופתאות גבינה (טורוש גומבוץ)
כופתאות גבינה (טורוש גומבוץ)/ד ר ו מ י ת 1
מקור המתכון דרומית1
רכיבים:
1 קילו גבינה לאפיה (אני משתמשת ב "טוב טעם")
8 ביצים מופרדות
קורט מלח
בערך 400 גר' סולת
שקית פירורי לחם
100 גר' חמאה
סוכר להגשה
הכנה:
מערבבים את הגבינה עם החלמונים וקורט מלח.
מקציפים את החלבונים ומקפלים פנימה את תערובת הגבינה.
מקפלים פנימה את הסולת.
מרתיחים בסיר גדול מים עם מלח. מגלגלים כדורים בגודל כדור פינג פונג עם ידיים רטובות. מכניסים למים ומחכים לרתיחה שניה.
מכסים את הסיר מנמיכים את הלהבה ומבשלים בערך 20 דקות עד שהכופתאות מוכנות.
מסננים את הכופתאות מהמים.
בסיר גדול ממיסים את החמאה ומוסיפים את פירורי הלחם.
מוסיפים פנימה את הכופתאות והופכים עד שהן מצופות היטב.
מגישים חם עם סוכר וקינמון.
הערות:
יוצאת כמות גדולה וכמובן אפשר להכין רק חצי כמות ולחלק את הרכיבים בהתאם.
( לא ידוע מקור הכתבה - נשמח לדעת )