מתכון עוגת גבינה עם תותים, אגוזים ושוקולד לבן
----------------------------------------------------------
מתכון עוגת גבינה עם תותים, אגוזים ושוקולד לבן
חג השבועות קרוב מתמיד, ואין כמו לסיים את הארוחה החלבית עם איזה קינוח מתוק וטעים של עוגת גבינה עם פירות ושוקולד. הכנת העוגה ממש לא קשה, אפשר להגיד שאפילו קלה, אין פה הכנות מורכבות. הבאנו לכם מתכון טעים שיעשה לכם מתוק בחג.
רשימת החומרים להכנת העוגה הם ככה:
100-150 גרם שוקולד לבן
200 גרם אגוזי מלך שבורים או מרוסקים
750 מ"ל שמנת מתוקה
120 גרם אבקת סוכר
750 גרם גבינה לבנה 5%
80 גרם פודינג אינסטנט וניל
שתי שקיות ג'לטין
מעט גרידת קליפת לימון
תות שדה טרי כמות לפי הרצון
1/2 כוס רוטב תות שדה המורכב מריבת תות המרוסקת עם מעט מים רותחים.
אופן הכנה:
מתכון עוגת גבינה עם תותים, אגוזים ושוקולד לבן
מחממים תנור לחום של 160 מעלות.
ממיסים את השוקולד במיקרוגל או על הגז – בזהירות. מערבבים את השוקולד והאגוזים ומרפדים בתערובת את תבנית העוגה. אופים בתנור בערך 8 דקות או עד שמזהיב קצת. לבדוק לאחר 5 דקות שלא משחים מדי, מוציאים ומניחים להתקרר.
מקציפים את 600 מ”ל שמנת המתוקה לקצפת רכה. שומרים במקרר. מערבבים את הפודינג עם 250 מ”ל שמנת מוסיפים סוכר, הגבינה וקליפת הלימון, מערבבים היטב ומוודאים שאין גושים. משרים את הג’לטין במים קרים. מחממים 150 מ”ל שמנת (אפשר במיקרוגל), מוסיפים את הג’לטין הרך ומערבבים עד שנמס לחלוטין. מערבבים את הג’לטין לתוך תערובת הגבינות. לוקחים התערובת ויוצקים לתבנית העוגה מיישרים ומעבירים מיד למקרר למשך הלילה או עד שהעוגה מתייצבת.
יש לקרר את העוגה למשך שש שעות לפחות כדי שהציפוי ייקרש.
כאשר מגישים שמים תותים על העוגה הקרה ורוטב תות לכיסוי התותים.
( לא ידוע מקור הכתבה - נשמח לדעת )