שושני חמאה סוכר וצימוקים
בצק:
5 כוסות קמח
30 גר´ שמרים
1/4 1 כוסות חלב פושר
3 כפות סוכר
2 ביצים
1/4 כפית מלח
כף קליפת לימון מגוררת
50 גרם חמאה רכה
מלית:
150 גרם חמאה רכה
כוס סוכר
100 גרם צימוקים
ציפוי:
50 גרם חמאה מומסת
3 כפות סוכר
1. בוללים היטב בכוס השמרים, כפית סוכר, מלח ומעט חלב פושר. מכסים ושומרים בצד עד שהשמרים מתחילים לתסוס.
2. שמים חומרי הבצק בקערה, מוסיפים השמרים ולשים לבצק חלק ואחיד.
3. מכסים הקערה ומניחים במקום חמים עד שהבצק יכפיל נפחו.
4. זורים על הבצק שתפח מעט קמח ולשים שנית ומחלקים ל-14 כדורים.
5. מערבבים החמאה והסוכר למלית. משמנים תבנית אפיה 26.
6. מרדדים כל כדור על משטח מקומח בעזרת מערוך מקומח לעלה בקוטר 12-15 ס´מ. מורחים עליו מעט מתערובת החמאה וסוכר, זורים עליו מעט צימוקים ומגלגלים לגליל.
7. סוגרים קצוות הגליל, מגלגלים כל גליל סביב עצנו בצורת שבלול ומניחים בציפות בתבנית, כך את כל הכדורים.
8. נותנים לשבלולים לתפוח בתבנית, מורחים חמאה מומסת וזורים סוכר.
9. אופים בחום בינוני (175 מעלות) כ-35 דקות עד שמזהיב. מצננים ומגישים
( לא ידוע מקור הכתבה - נשמח לדעת )