חלת צימוקים (ל-2 חלות)
400 גר´ (3 כוסות) קמח לבן
400 גר´ קמח מלא
1 שקית שמרית (50 גר´)
1 כף שמן
2\1 2 כפות דבש
1 ביצה טרופה
2 כוסות מים פושרים
4\3 כוס צימוקים שחורים קטנטנים
2\1 1 כפיות מלח
לקישוט:
1 ביצה טרופה
זרעוני שומשום
מערבבים את שני סוגי הקמח עם השמרים. מוסיפים את השמן, הדבש והביצה ומערבבים היטב.
מוסיפים את המים לאט ובהדרגה, תוך כדי לישה מתמדת, עד שמתקבל בצק רך וגמיש (לא חייבים להשתמש בכל המים). מכסים במגבת לחה ומניחים לתפיחה עד שהבצק מכפיל את נפחו.
מוסיפים את הצימוקים ולשים היטב עד שהם מתערבבים בבצק.
מוסיפים את המלח ולשים במשך 6 דקות.
מניחים לתפיחה נוספת עד שהבצק מכפיל את נפחו.
מחלקים את הבצק לשניים ויוצרים כדור מכל חלק.
מורחים כל אחד מהכדורים בביצה טרופה ומפזרים מלמעלה שומשום.
מעבירים לתבנית משומנת ומשהים לתפיחה נוספת.
מחממים את התנור לחום בינוני ואופים כ-25 דק´, עד שהחלות מקבלות צבע חום זהוב, ומשמיעות צליל חלול כשמקישים עליהן.
( לא ידוע מקור הכתבה - נשמח לדעת )