טארטלט תאנים אפוי
100 גר` בצק עלים
2 כפיות אבקת סוכר
3-4 תאנים טריות
חצי תפוח עץ - גולדן דלישס חתוך לקוביות קטנות
50 גר` גבינת רוקפור
10 עלי נענע
3 חלבונים
50 גר` סוכר
כף חמאה
2 כפות שמן זית
2 כפות חומץ בלסמי
½ כוס (100 מ"ל) יין אדום
½ כוס קמח לקימוח
מקמחים את משטח העבודה ומרדדים דק את בצק העלים.
בעזרת פורמה קורצים עיגולים בקוטר 12 מ"מ ודוקרים אותם
באמצעות מזלג. מפזרים מעל אבקת סוכר ואופים בתנור
בחום של 200/220 מעלות במשך כ15- דקות עד להשחמה.
בינתיים, מרתיחים את היין האדום עם חומץ הבלסמי
והסוכר כ10- דק` עד לקבלת רוטב סמיך.
במחבת נפרדת מטגנים את קוביות תפוח-העץ עם מעט חמאה וסוכר
במשך כ5- דק` עד לקבלת צבע זהוב. מעבירים לקערה ומצננים.
חותכים את הרוקפור לקוביות ומערבבים עם חתיכות התפוח.
להגשה:
פורסים את התאנים ומסדרים אותן מעל הבצק האפוי, מסדרים
מעל את תערובת התפוחים והגבינה.
יוצקים את הרוטב ומקשטים בעלי נענע מסוכרים.
להכנת העלים המסוכרים:
טובלים את העלים בחלבון ביצה ואחר כך בסוכר.
מניחים בצד לייבוש לפחות ל24- שעות.
( לא ידוע מקור הכתבה - נשמח לדעת )