פרוסות תאנים מוקרמות בזביון
פרוסות תאנים מוקרמות בזביון
20 תאנים טריות שוות בגודלן
6 חלמונים
3/4 כוס סוכר
1 כוס יין מוסקט או יין קינוח אחר
מקציפים בסיר קטן את החלמונים והסוכר עד שהתערובת מלבינה ומכפילה את נפחה. מניחים את הסיר בתוך סיר גדול יותר עם מים וממשיכים להקציף עוד 5 דקות. מוסיפים את היין בהדרגה וממשיכים להקציף עד שהתערובת מתחילה להסמיך (חשוב לבשל על אש נמוכה, אחרת החלמונים יהפכו לחביתה).
פורסים 4 תאנים על צלחת הגשה חסינת חום. יוצקים מעל את מעט הזביון החם, ממשיכים עם יתר החומרים ומקרימים בתנור בגריל עליון עד לקבלת גוון חום. מגישים מיד.
( לא ידוע מקור הכתבה - נשמח לדעת )