מאפה של חלה ותאנים
חלה פרוסה חתוכה למשולשים
חמאה רכה
שמנת
חלב
ביצים
סוכר
תמצית וניל
תאנים
1. חוצים את פרוסות החלה באלכסון לקבלת משולשים
2. מורחים כלי מלבני חסין-חום במעט חמאה רכה. מסדרים בו בשתי שורות את פרוסות החלה.
3. מערבבים בקערה את השמנת, החלב, הביצים, הסוכר ותמצית הווניל. טורפים לקבלת תערובת אחידה.
4. יוצקים על חלה את התערובת.
5. פורסים את התאנים לאורכן ל-4-5 פרוסות ומשחילים את הפרוסות אל בין פרוסות החלה.
6. מפזרים מעל לכל שכבה דקה את סוכר ומכניסים לתנור בחום של 180 מעלות למשך כחצי שעה.
7. מגישים חם, ותוספת של גלידת וניל משובחת ממש מתבקשת כאן.
( לא ידוע מקור הכתבה - נשמח לדעת )