תאנים אפויות
8 תאנים מיובשות
50 ג` אגוזי מלך
כוס מים
2 כפות שמנות של סוכר
1 לימון פרוס עבה
להגשה:
גבינת מסקרפונה או ריקוטה מומתקת
אגוזים קצוצים
פותחים חריץ בתאנים מיובשות, כמו שחותכים פיתה למנה פלפל, בעזרת
האצבע עושים מקום למילוי, דוחסים פנימה אגוזי מלך ומסדרים במחבת.
מפזרים סוכר מעל, פרוסות לימון בין התאנים ויוצקים מים.
מבשלים כ- 15 דקות. מגישים קר עם גבינת מסקרפונה או ריקוטה מומתקת
ואגוזי מלך כתושים.
( לא ידוע מקור הכתבה - נשמח לדעת )