פילו תאנים ברוטב שוקולד ודבש

שלח לחבר digg delicious facebook


פילו תאנים ברוטב שוקולד ודבש

8 תאנים גדולות קלופות

בצק פילו דק

2 כפות חמאה מומסת

לרוטב שוקולד:

100 ג` שמנת מתוקה

35 ג` סוכר

32 ג` חלמונים
90 ג` שוקולד מומס

לרוטב דבש:

200 ג` שמנת מתוקה מוקצפת

25 ג` דבש

 

משמנים ארבע שכבות של עלי פילו בחמאה.

מפזרים סוכר. מניחים שכבה על גבי שכבה. מניחים במרכז תאנה.

סוגרים פינות הפוכות.

בוזקים

אופים בתנור כ - 8 דקות על 160 מעלות.

להכנת הרוטב - מרתיחים שמנת , מטריפים חלמונים וסוכר.

מוסיפים מעט מן השמנת לשם השוואת נוזלים, מערבבים ומוסיפים את כל התערובת לשמנת.

ממשיכים לבשל ומערבבים תוך כדי בישול. כשמתחיל לרתוך שוב מוציאים מן האש.

מוסיפים את התערובת לסרוגין לשוקולד המומס תוך כדי בחישה. כשנוצרת תערובת אחידה מצננים.

להכנת רוטב הדבש - טורפים היטב שמנת ודבש עד לקבלת מרקם אחיד.

בצלחת הגשה מניחים את פילו התאנים במרכז הצלחת.

מסדרים ליד כדור מרוטב השוקולד וכדור מרוטב הדבש.

מקשטים בפירות יער ונענע.

 




( לא ידוע מקור הכתבה - נשמח לדעת )
דף הבית >> מתכונים >> מתכוני פירות יבשים >> פילו תאנים ברוטב שוקולד ודבש