פאי משמשים ושקדים

שלח לחבר digg delicious facebook


פאי משמשים ושקדים

 

  אבקת סוכר לזרייה

1/4  אבקת פודינג וניל

2  ביצים

185 גרם  חמאה בטמפרטורת החדר

1 כפית  ליקר אמרטו (שקדים) לא חובה

1/3 כוס  סוכר

1/4 כוס  סוכר חום רך

1/2 כוס  פתיתי שקדים לציפו

2 קופסאות  קופסאות מילוי משמשים לעוגה במשקל 425 גרם כל אחת

1 כפית  קליפת לימון מגוררת

כוס  קמח רגיל

1 1/4 כוסות  קמח תופח

1/2  שקדים טחונים

 

1. מניחים חמאה וסוכר בקערה, ומקציפי במערבל חשמלי עד שהתערובת בהירה וחלקה. מוסיפים ביצה. מפרידים את הביצה השנייה, מוסיפים את החלמון לקערה ואת החלבון שומרים לזיגוג. מקציפים את התערובת עד שהמרכיבים מתערבבים. מוסיפים את שני סוגי הקמח ואבקת פודינג, מנופים ומעורבבים, ובוחשים בעזרת סכין כדי ליצור בצק רך. מעבירים למשטח עבודה מקומח קלות, ולשים מעט עד שהתערובת הופכת לכדור חלק. מכסים בניילון נצמד ושומרים במקרר 30 דקות.

2. להכנת המילוי: משמשים- בקערה בינונית, מניחים משמשים, סוכר, קליפת לימון, שקדים וליקר. בוחשים עד שהחומרים מעורבבים היטב.

3. מברישים תבנית פלאן עמוקה, בעלת שוליים מסולסלים, בקוטר 25 ס,מ, בחמאה מומסת או בשמן. מרדדים שני שלישים מהבצק בין שתי פיסות של נייר אפיה. מרפדים את התבנית בבצק, ומסירים את עודפי הבצק פנימה כך שיגיע עד לכ 2 ס"מ מהשוליים. עורמים בתבנית את מילוי המשמשים, ומחליקים את פני השטח. מרדדים את הבצק הנותר לעיגול בקוטר 21 ס"מ, ומניחים מעל הפאי. מהדקים קלות כדי לסגור. יוצרים 3-4 חתכים בחלקו העליון של הפאי כדי לאפשר לאדים לצאת. מכניסים למקרר ל- 30 דקות.

4. מחממים תנור ל- 210 מעלות. אופים את הפאי במשך 10 דקות. מנמיכים את חום התנור ל 180 מעלות, וממשיכים לאפות 40-45 דקות נוספות. אחרי 25 דקות של אפייה, מוציאים את הפאי מהתנור ומברישים במהירות את פני השטח בחלבון טרוף קלות. מפזרים שקדים על הפאי, ומחזירים לתנור. אופים עד שהבצק חום-זהוב. אם השקדים מתחילים להשחים יתר על המידה, מכסים את הפאי בנייר אלומיניום. זורים מעט אבקת סוכר לפני ההגשה. מגישים את הפאי חם, עם שמנת או עם פודינג וניל.

 




( לא ידוע מקור הכתבה - נשמח לדעת )
דף הבית >> מתכונים >> מתכוני פירות יבשים >> פאי משמשים ושקדים