פסטל דה פאפאס - עוגת דבש ומשמשים מיובשים
פסטל דה פאפאס - עוגת דבש ומשמשים מיובשים
חומרים לתבנית אינגליש קייק:
כוס וחצי משמשים מיובשים
רבע כוס רום טוב (לא תמצית)
שתי ביצים
כוס דבש
שליש כוס שמן סויה
גרירה מקליפה של לימון אחד
מיץ מלימון אחד
גרירה מקליפה של תפוז אחד
מיץ מתפוז אחד
שליש כוס סוכר
כפית מחוקה מלח
שליש כוס ריבת משמשים
שתי כוסות קמח
חצי כית אבקת אפיה
חצי כוס שקדים שלמים
משרים מראש את המשמשים ברום עד שיספגו את כל הנוזל.
מחממים תנור לחום 180 מעלות.
בתוך קערה מערבבים ביצים, דבש, שמן, גרירה ומיץ לימון ותפוז, מלח, סוכר וריבת משמש. אם נשאר רום בכלי עם המשמשים מוסיפים אותו לתערובת.
מנפים את הקמח ומערבבים אותו עם אבקת האפיה. מוסיפים בכמויות קטנות, ומקפלים בזהירות להטמעת הקמח בתערובת בצורה אחידה. מוסיפים את המשמשים המיובשים. שופכים לתוך תבנית אינגליש קייק ומוסיפים את השקדים למעלה.
אופים 40 דקות או עד שקיסם שננעץ במרכז העוגה יוצא יבש. לא רצוי לפתוח התנור במהלך האפיה.
( לא ידוע מקור הכתבה - נשמח לדעת )