לחמניות רוויון ודבש עם או בלי משמשים מיובשים

שלח לחבר digg delicious facebook


לחמניות רוויון ודבש עם או בלי משמשים מיובשים

 

 

190 מ"ל מים חמימים

20 גרם שמרים

11/2 כוסות רוויון מחומם

3

כפות דבש

30 גרם חמאה מומסת

1 כף מלח

6 כוסות קמח לבן

100 גרם משמשים מיובשים קצוצים (לא הכרחי) 

  

 

1. לערבב את השמרים במים. לערבב רוויון, דבש, חמאה ותערובת השמרים. להוסיף מלח ושתי כוסות קמח ולערבב היטב. להוסיף את שארית הקמח בהדרגה וליצור בצק.

 

2. ללוש את הבצק כ- 5 דקות עד שהוא חלק. להניח את הבצק בקערה משומנת - להפוך אותו לשימון מכל הצדדים - לכסות בניילון נצמד ולהניח לתפוח שעה.

 

3. אפשר להוציא כ-600 גרם בצק (קצת פחות ממחצית) ולוסיף לו משמשים מיובשים קצוצים ולקפל פנימה, לחלק לחתיכות קטנות וליצור לחמניות. לחלק את הבצק הנותר ללחמניות ולעצב - להניח על תבנית אפייה ולכסות, להניח לתפוח כ- 45 דקות.

 

4. לחמם תנור ל- 200 מעלות ולאפות עם אדים כ-45 דקות.

 

5. אפשר להבריש את הלחמניות לפני האפייה בתערובת חלמון, כף שמנת מתוקה ו-2 כפות פרג

 




( לא ידוע מקור הכתבה - נשמח לדעת )
דף הבית >> מתכונים >> מתכוני פירות יבשים >> לחמניות רוויון ודבש עם או בלי משמשים מיובשים