חיתוכיות פירות יבשים
מתכון של הנס ברטלה, פורסם בגיליון 131 של "על השולחן".
את העוגיות אופים בתבנית גדולה, ולאחר שהן מתקררות חותכים לריבועים קטנים.
לבצק:
200 גרם חמאה
100 גרם אבקת סוכר
1 ביצה
300 גרם קמח
כפית תמצית וניל
קורט מלח
לציפוי פלורנטין:
200 גרם שמנת מתוקה
300 גרם סוכר
60 גרם גלוקוזה (להשיג אצל "מר קייק")
60 גרם חמאה
200 גרם פירות יבשים קצוצים (תמרים, משמשים, דבלים)
100 גרם אגוזי מלך קצוצים
100 גרם פלחי שקדים מולבנים
מצננים את הבצק במקרר. לאחר הקירור מרדדים לריבוע בעובי 3 מ"מ. את שאריות הבצק מגלגלים ל‘נקניקים‘ ארוכים ודקים, ומדביקים לאורך שולי הבצק (כמו מסגרת של תמונה) בעזרת ביצה. כך יוצרים דפנות כפולים ומוגבהים לריבוע, כדי שהמילוי לא יתפשט גם לתבנית בעת האפיה. מחוררים מעט במזלג ואופים בחום של 175 מעלות 10 דקות בלבד (הבצק לא אמור להשחים). מצננים כדי שהבצק לא יתפרק בעת מריחת הציפוי.
מכינים את הציפוי:
מרתיחים בסיר שמנת מתוקה, סוכר, גלוקוזה וחמאה. מורידים מהאש, ומוסיפים את שאר החומרים.
מורחים מעל הבצק הקר את הציפוי. אופים בחום של 175 מעלות עד שהמלית מבעבעת והבצק זהוב. מצננים לחלוטין. פורסים לריבועים.
( לא ידוע מקור הכתבה - נשמח לדעת )