קינוח פירות יבשים וטריים ביין אדום
4 דבלים
12 משמשים קטנים מיובשים
50 ג` צימוקים
1-2 גבעולי רוזמרין
2 מנגו פרוס לפרוסות דקות מאוד בצורת חצי אליפסה
2 בננות פרוסות
2 תפוזים קטנים מקולפים חתוכים לפרוסות עגולות ללא הלבן
8 תמרים מיובשים חתוכים מגולענים
100 ג` סוכר
1 מקל וניל
2 מקלות קינמון טחון
כפית מיץ תפוז
150 מ"ל יין אדום
50 מ"ל מים
לקישוט: 16 אגוזי מלך ואבקת סוכר
מבשלים בסיר את הסוכר. כשהסוכר מתחיל להיות קרמלי, יוצקים את היין.
מחלישים את האש ונותנים לסוכר וליין למוס זה בזה.
מדללים בטיפת מים את הרוטב. מתבלים בקינמון טחון ומקל וניל.
מוסיפים משמשים, גבעול רוזמרין ותאנים.
אחרי שהתאנים התבשלו 2-3 דקות, מוסיפים את הצימוקים, ועוד קצת יין.
מרחיקים את הרוזמרין, הוניל, ומוסיפים את תמרים.
מבשלים עוד כמה דקות על אש נמוכה, סוגרים ומוסיפים את פרוסות הבננות
מערבבים בעדינות, מוסיפים את פרוסות התפוז, והמיץ.
מסדרים בקערה את פרוסות המנגו בצורת פרח.
יוצקים מן התערובת מעל פרוסות המנגו ומצננים.
לקישוט: קולים אגוזי מלך במחבת, סוגרים את האש, בוזקים מעל אבקת סוכר
ומקפיצים. מקררים את האגוזים , מניחים מעל הפירות ומקררים לפחות
שעתיים לפני הגשה.
ניתן להגיש עם שמנת חמוצה ליד.