לחם פירות יבשים ואגוזים

שלח לחבר digg delicious facebook


לחם פירות יבשים ואגוזים

 

600 גרם קמח רגיל (ועוד כוס בערך לקימוח בזמן הלישה עד שהבצק נוח ללישה)

50 גרם "שמרית"

¾ כוס בירה רגילה

¾ כוס מים

1 כפית מלח

4 כפות "סילן" (או דבש רגיל)

6 כפות שמן שומשום, אגוזים או זית (אם אין משהו אחר)

6 משמשים מיובשים קצוצים

4 תמרים מיובשים קצוצים

חופן צימוקים

¼ כוס אגוזים מכל סוג קצוצים גס (בסכין) 

 

לשים במעבד מזון או ביד את כל החומרים (עדיף במעבד לפחות בהתחלה) ומוסיפים מעט קמח בכל פעם שיש צורך (הבצק צריך להיות רך ועם זאת לא דביק מדי).

מניחים לתפוח עם כיסוי של מגבת לחה כשעה.

לשים שוב כמה דקות, מסדרים בשתי תבניות מלבניות ארוכות וצרות (אינגליש קייק) ששומנו וקומחו מעט ומניחים לתפוח 30 דקות.

בוזקים מעל קצת שמן שומשום או זית (עדיפות לשמן בטעם אגוזים אבל אפשר עם מה שיש) ואופים כ40- דקות. מכסים במגבת לחה מיד אחרי האפייה כדי שהלחם לא יתייבש ויתקשה.

לחכות למחרת ולאכול או לבד או עם חמאה טובה. פשוט התנגנו על זה !

 




( לא ידוע מקור הכתבה - נשמח לדעת )
דף הבית >> מתכונים >> מתכוני פירות יבשים >> לחם פירות יבשים ואגוזים