דגים בנוסח עירקי – "סלונה"
דגים בנוסח עירקי – "סלונה"
חומרים
כפית פפריקה מתוקה
חצי כפית סוכר
קורט מלח
חצי לימון סחוט
קורט פלפל שחור
כוס מים
חצי ק"ג דג סול
מעט שמן טיגון
שני בצלים
שלוש עגבניות
כף רסק עגבניות
אופן ההכנה
משרים את הדגים במלח, מיץ לימון למשך שעה. חותכים את הבצלים לטבעות ומטגנים בשמן עד שיזהיבו.
חותכים את העגבניות לפרוסות ומניחים על הבצל המטוגן ומניחים את הדגים עליהם.
להכנת הרוטב – מערבבים את רסק העגבניות עם הפפריקה, סוכר, מלח, פלפל שחור, כוס מים –
מוזגים את הרוטב על הדגים ומבשלים למשך 40 דקות על אש נמוכה.
( לא ידוע מקור הכתבה - נשמח לדעת )