דניס אפוי בבצק מלח
5 מנות
המרכיבים
5 דגי דניס (או מוסר) קטנים במשקל של כ- 300 גרם כ"א, נקיים מזימים ומאיברים פנימיים
תערובת עשבי תיבול קצוצים: למשל מרווה, אורגנו, טימין, רוזמרין, זעתר
כ- 2 ק"ג מלח גס
8 חלבונים
3 לימונים, חצויים
ההכנה:
מחממים את התנור לחום גבוה (220 מעלות) ומרפדים שתי תבניות תנור בנייר אפייה. מנגבים את הדגים מעודפי לחות בנייר מטבח, ותוחבים לתוכם עשבי תיבול. מניחים בתבנית.
מערבבים את המלח והחלבונים ומוסיפים גם עשבי תיבול (אם רוצים), עד שנוצרת עיסה פירורית ודביקה.
עורמים על כל דג כחמישית מעיסת המלח. מקפידים לכסות את הדגים מכל הצדדים.
אופים לפי המפתח הבא:
אופים כ- 4 דקות ראשונות, ועכשיו ממשיכים לאפות 5 דקות לכל 150 גרם, על-פי משקל הדג
(כלומר, אם הדגים שוקלים 300 גרם, מדובר ב- 10 דקות אפייה נוספות).
הדג מוכן כאשר החלק העבה ביותר שלו מגיע לכ- 65 מעלות. אם ברשותכם מדחום לבשר - אפשר להשתמש בו. אם אין מדחום כזה: נועצים סכין למעמקי חלקו העבה של הדג ומשהים אותה שם כ- 5 שניות. שולפים את הסכין ובודקים אותו על השפתיים - הלהב צריך להיות חם. אם עדיין אינו חם, ממשיכים לאפות ובודקים שוב.
ה ה ג ש ה
מגישים אל השולחן את ערימת מלח הנוקשה, מסירים את הציפורי ואת העור ומגישים בשר נטוץ
מתבלים במלח ופלפל וסוחטים מעט מיץ לימון,לפי הטעם.
מגישים לצד קוביות עגבניות מתובלות במעט מלח ושם זית.
אפשר להכין מראש? - לא! אפיית הדג צריכה להיעשות ממש לפני האכילה.
( לא ידוע מקור הכתבה - נשמח לדעת )