החריימה הוא התשובה המוחצת' לגפילטע האשכנזי. הוא פיקנטי בטעמו ועושה שמח על הלשון, והכי כיף לטבול ברוטב שלו את החלות של שבת. כל אשכנזי שטעם - נכווה, ועזב לאנחות את הקציצה המתוקה.
ראו הוזהרתם!
החומרים:
1 כפית קימל טחון
1 קופסא קטנה רסק עגבניות
1 ראש שום מקולף
2 כפות גדושות פלפל אדום חריף קצוץ
½ כפית מלח
6 פרוסות של נסיכת הנילוס או קרפיון
(עדיף כמובן לוקוס או דניס לבעלי היכולת)
½ כוס שמן
1 כוס מים
1 כפית כמון
אופן ההכנה:
במעבד מזון מרסקים את שיני השום המקולפות, הפלפל החריף והמלח, עד לקבלת מעין משחה.
בנפרד, מחממים שמן בסיר רחב ומטגנים את ה'משחה' טיגון מהיר. מוסיפים רסק עגבניות ומים ומאדים, עד שהנוזלים מצטמצמים.
מוסיפים את הדגים ומכסים במים. מבשלים כרבע שעה בסיר מכוסה. מוסיפים את הכמון והקימל, מערבבים, מכסים את הסיר ומכבים את האש.
מגישים בלוויית פרוסת חלה עבה וטרייה.
( לא ידוע מקור הכתבה - נשמח לדעת )