ביצה
כוסברה
מעט כורכום
קורט אגוז מוסקט
פלפל לבן
מעט כמון
1 ק"ג דג
גמבה אדומה
בצל גדול
2 שיני שום
2 פרוסות לחם
כף שמן
לרוטב: עגבניות, מעט שמן, פפריקה מתוקה, 2 שיני שום, מלח, 3 כוסות מים
אופן ההכנה
טוחנים את הדג עם כל החומרים, מוסיפים את התבלינים ויוצרים כדורים בקוטר 4 ס"מ.
הכנת הרוטב:
מרסקים את העגבניות. מחממים בסיר עמוק עם מעט שמן. מוסיפים את העגבניות ובוחשים היטב.
להוסיף פפריקה, שום, מלח ו- 3 כוסות מים. להביא לרתיחה.
מכניסים את הקציצות ומבשלים כ- ½ שעה על אש בינונית.
דגים מומלצים - קרפיון, סול, מרלוזה
( לא ידוע מקור הכתבה - נשמח לדעת )