סושי טונה
כל כתבה בנושא דגים, לא יכולה להתעלם מהחיבה המפתיעה, שמביני עניין מגלים בטרנד הקרוי "סושי", או בעברית צחה - דג נא. רובם גורסים כי מדובר במעדן אמיתי ומי אנחנו שנביע דעה בעניין. לפיכך, אנו מגישים לכם בזאת גרסה נחמדה עם טונה, בבחינת "לא תמנע טוב מבעליו".
החומרים שניתן להשיג בחנויות המתמחות במזון מהמזרח הרחוק: *יש לשים לב להכשרים.
2 כפות אבקת חומץ לסושי
וואסבי (רוטב חזרת יפני ירוק)
מחצלת מיוחדת לגלגול סושי
1 חבילה של אצות נורי
2 כפות מירין - יין אורז מתוק לבישול
1.5 כוסות מים
1 גזר מקולף וחתוך לרצועות
1 מלפפון ירוק חתוך לרצועות
1 כף שמן
100 גרם פילה טונה טריה
(לא מקופסא), חתוכה לרצועות ארוכות
1 כוס אורז
אופן ההכנה:
מבשלים את האורז, המים, השמן, המירין וחומץ הסושי, עד שהאורז מוכן. מצננים ומכניסים למקרר.
לאחר הקירור מוציאים מהמקרר.
פורשים אצה אחת על המחצלת המיוחדת לגלגול סושי ומניחים בחלק הקרוב אלינו אורז לכל רוחב האצה.
על גבי האורז מניחים רצועות מלפפון וגזר לרוחב האצה. באותו אופן מניחים את רצועות הטונה.
מגלגלים בעזרת המחצלת תוך כדי לחיצות על האצה, עד שנוצר מעין גליל ארוך.
חותכים את הגליל לפרוסות שוות ומסדרים ע"ג צלחת הגשה נאה.
מגישים עם וואסבי (זהירות! חזרת חריפה מאין כמוה!) ורוטב סויה.
( לא ידוע מקור הכתבה - נשמח לדעת )