סלמון ברוטב שמנת ובזיליקום
סלמון ברוטב שמנת ובזיליקום
חומרים
עלי בזיליקום טריים
4 שיני שום כתוש
שמן זית
4 נתחי פילה סלמון
250 מ"ל שמנת מתוקה
מלח, פלפל שחור
אופן ההכנה
את הבזיליקום מכניסים למעבד מזון, מוסיפים את שיני השום + שמן הזית – מעבדים למחית אחידה.
ממליחים ומפלפלים את נתחי הסלמון. מנחים במחבת עם מעט זמן זית ומטגנים את הדגים כ- 3 דקות מכל צד.
למחבת אחר יוצקים את השמנת ומביאים לרתיחתה, ממליחים ומפלפלים ומבשלים כ- 5 דקות עד שהשמנת מסמיכה מעט. מוסיפים את תערובת הבזיליקום.
מניחים במרכז הצלחת פילה דג ויוצקים עליו את הרוטב עד לקבלת הטעם הרצוי.
( לא ידוע מקור הכתבה - נשמח לדעת )