נסיכת הנילוס בירקות בתנור
נסיכת הנילוס בירקות בתנור
חומרים
צרור פטרוזיליה
1 פלפל חריף
מלח, פפריקה מתוקה, פלפל שחור
רסק עגבניות
רבע כוס שמן לטיגון
ק"ג וחצי נסיכת הנילוס
שני בצלים קצוצים גס
4 שיני שום כתושות
3 פלפלים אדומים חתוכים לרצועות
3 עגבניות חתוכות לקוביות
אופן ההכנה
מניחים את הדג בכלי שטוח. מפזרים מעט מלח גס. מכסים את הדג בתערובת מיץ לימון ומים – משרים כשעתיים. מטגנים את הבצל והשום כדקה ומוסיפים את הפלפל האדום, רסק עגבניות, פטרוזיליה ושאר התבלינים וכ- ½ כוס מים ומבשלים כרבע שעה.
מוציאים את הדג מהמשרה ומניחים בכלי אפיה על מצע ירקות, ומכסים את הדג בשאר תערובת הירקות.
מכסים את הכלי בנייר אלומיניום ואופים כ- 35 דקות.
( לא ידוע מקור הכתבה - נשמח לדעת )