דג טונה בנוסח מרוקאי
חומרים
2 ראשי שום
חצי כוס שמן
חבילת כוסברה טרייה
פרוסות של טונה טרייה
חצי כוס פפריקה מתוקה
רבע כוס פפריקה חריפה
כפית מלח בישול
1 פלפל אדום
אופן ההכנה
משרים את הטונה בעקרה עם מים חמים ומיץ לימון.
בצנצנת מערבבים את הפפריקה המתוקה + החריפה + השמן + המלח – עד שאין גושים.
בתוך מחבת פורסים את הפלפל האדום ועליו מניחים את הדגים ומפזרים את שיני השום, וביניהם שמים את הכוסברה הקצוצה על הדגים. לאחר מכן שופכים את התערובת של השמן והפפריקה על הדגים.
ממלאים את הסיר במים עד גובה הדגים. מבשלים עד שהמים מתאדים מהסיר.
מומלץ לאכול עם לחם טרי. (אין מה לדאוג – אין עצמות בדג זה . . .)
( לא ידוע מקור הכתבה - נשמח לדעת )