אזני המן של איתמר דוידוב

שלח לחבר digg delicious facebook


אזני המן של איתמר דוידוב

 

לבקשת תמרי. זה המתכון האהוב עלי. הבצק קצת קשה לעבודה אבל הטעם....כך שההשקעה ממש משתלמת. ניתן להכין גם כגלילות פרג.

×ומרים

חומרים לבצק:

1 ×בילת

1 חבילת קמח תופח (קטנה)

200 גרם חמאה חתוכה לקוביות

4 ×מונים

4 חמונים

1 גביע אשל או שמנת חמוצה

למלית:

3/4 כוס חלב

1/3 כוס סוכר

טיפות אחדות תמצית וניל או מקל וניל טחון

3 כפות צימוקים

2 כפות דבש (לא הכרחי)

100 גרם פרג טחון

4 כפות פקאנים קצוצים (אנ יעושה בלי בגלל הילדים)

לציפוי:

1 ×לבון

1 חלבון

2 כפות חלב

1 כפית סוכר

אבקת סוכר

1. להכנת הבצק שמים הכל במערבל עם קרס לישה או במעבד מזון עם להב פלדה ומעבדים רק עד שכל החומרים יתאחדו. מקררים רבע שעה (הערה שלי: כדאי יותר, שעה-שעתיים).

2. הכנת המלית: שמים בסיר קטן חלב, סוכר, וניל, צימוקין ודבש. מביאים לרתיחה ומוסיפים פרג ואגוזים תוך בחישה. מבשלים על אש נמוכה 10 דקות עד שהחלב יספג. אם התערובת סמיכה מדי מדללים במעט מים. אם דליליה מדי מוסיפים מעט פירורי לחם או קוקוס. מסירים מהאש ומצננים.

3. מחממים תנור לחום של 175 צלזיוס.

4. מחלקים את הבצק לשנים ושומרים מחצית במקרר. מרדדים על משטח מקומח היטב או על יריעת בד מקומחת לעלה בעובי של 3 מ"מ (דקיק מאוד). קורצים בכוס דקה או בחותכן עיגולים בקוטר של 4-7 ס"מ. מניחים במרכז כל עיגול חצי כפית מלית.

5. להכנת הציפוי: טורפים חלבון עם חלב וסוכר מורחים בתערובת את השוליים של עיגולי הבצק. בעזרת סכין מארימים את שולי העיגול משלושה צדדים ומדביקים למשולש. משאירים במרכז פתח קטן. מעבירים לתבנית אפיה משומנת ומורחים בתערובת החלבון. שומרים במקרר עד שהבצק יתקשה.

6. אופים עד שאזני ההמן יזיהבו. מצננים מעט בתבנית ומעבירים להצטנן היטב על רשת. לפני ההגשה בוזקים מעל אבקת סוכר.

להכנת גלילים:

1. מחלקים את הבצק לשלושה, מרדדים לעלים מלבניים. מורחים שליש מהמיל על כל עלה ומגלגלים לגלילה (רצוי על בד מקומח או נייר פרגמנט ואז מגלגלים בעזרת הבד/נייר). מעבירים בעזרת הבד לתבנית שטוחה מרופדת בנייר אפיה בזהירות! מרוחים בתערובת הציפי ואופים בחום של 165 עד שהגלילות מזהיבות.
 




( לא ידוע מקור הכתבה - נשמח לדעת )
דף הבית >> מתכונים >> אוזני המן >> אזני המן של איתמר דוידוב