אזני המן במקום סהרונים

שלח לחבר digg delicious facebook


אזני המן במקום סהרונים - לפי ציפורה קרייזמן

 

כאמור אני רידדתי חתכתי עיגולים ועשיתי אזני המן. המילוי יצא קצת דליל ויצא החוצה אז הייתי מוסיפה קצת פירורי עוגה או ביסקויט. יצא מעולה!

4 כוסות קמח

300 גרם מרגרינה עם מלח

קורט מלח

1/2 כוס סוכר

10 גרם שמרים

1/2 כוס מיץ תפוזים או מים

קליפת תפוז מגוררת דק (לבחירה

3 ×למונים

3 חלמונים

נפי הקמח הוסיפי מרגרינה מחולקת לקוביות,מלח שמרים מומסים במים, גרידת תפוז וחלמונים

הבצק צריך להיות גמיש ונוח לרידוד- יכול להיות שכמות הנוזלים תשתנה.

חלקי כדור ל4 ומכל עלה רדדי עגול בקוטר 30 סמ.

מלית פרג:

200 גרם פרג טחון

1/2 1

1/2 1 כוסות סוכר

2 כפות ריבה

1/2 כוס יין מתוק

קליפת לימון

50 גרם מרגרינה

לשים בסיר את כל המצרכים ולבשל על אש קטנה תוך ערבוב 8 דקות.

חלקי כל עיגול ל12-16 משולשים שימי כפית מלית גלגלי וסיגרי אחרי התחלת הגילגול כדי שהפרג לא יברח באפיה. לאחר מכן להמשיך לגלגל את הסהרון.

לאפות עד להזהבה.אחרי שהתקררו לקשט באבקת סוכר.

כמות הפרג יוצאת גדולה אז אפשר לעשות חצי.

אני ממלאה גם במריחת ריבת משמיש עליה מפזרת אגוזים וקוקוס.

עוגיות נשמרות זמן רב. יוצאות גם טוב מההקפאה.

 

 

 

- בצק פריך

2.5 כוסות קמח

חצי כוס סוכר

2 ×למונים

2 חלמונים

רבע כוס ברנדי או חלב או מיץ תפוזים

1 כף תמצית וניל

1 כף גרידת לימון

קורט מלח

200 גרם חמאה או מרגרינה

מקוה שעזרתי
 




( לא ידוע מקור הכתבה - נשמח לדעת )
דף הבית >> מתכונים >> אוזני המן >> אזני המן במקום סהרונים